Echipa COLLAGE

    ICPI - Institutul de cercetare pielarie-incaltaminte

ICPI are o experienta deosebita si detine laboratoare de Cercetare - Dezvoltare in domeniul prelucrarii de piele, incaltaminte si produse din cauciuc si este coordonat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, intrucat este un Institut National. Suntem in contact permanent cu industria (companii publice si private). Activitatea de cercetare pentru sectorul pielarie - incaltaminte - bunuri de consum din cauciuc este destinata unui domeniu de mare complexitate, determinat atat de numarul mare de tehnologii de baza aplicate, total diferite de la un profil de activitate la altul, cat si de diversitatea mare de materii prime si materiale utilizate si respectiv semifabricate si produse finite realizate.

Tematica de cercetare si dezvoltare tehnologica este deosebit de complexa, cuprinzand domeniile: pielarie-blanarie, incaltaminte, bunuri de consum si accesorii tehnologice din cauciuc, echipamente de protectie individuala, analize de calitate si testari specifice; biotehnologii si protectia mediului, proiectare asistata de calculator, precum si activitati conexe- consultanta stiintifica, asistenta tehnica, diseminare informatii, baze de date etc.

Membri

Dr. Elena Badea (director de proiect) -> scurta biografie
Dr. Lucretia Miu        -> scurta biografie
Claudiu Sendrea     -> scurta biografie
Ana Maria Mocioiu -> scurta biografie

    ICPE-CA - Institutul national de cercetare dezvoltare pentru ingineria electrica

ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetare aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice pentru folosul societatilor comerciale, private si publice. Dezvoltand inovatia tehnologica pentru beneficiari, ICPE-CA creste competitivitatea acestora atat in Romania cat si in Europa. Activitatea de cercetare desfasurata promoveaza dezvoltarea economica a societatii pentru bunastarea sociala in compatibilitate cu mediul inconjurator. ICPE-CA ofera dezvoltarea calificarii profesionale personale, care permite ocuparea unor pozitii cu responsabilitate la nivel de institut, industrie si alte domenii stiintifice.

Membri

Dr. Petru Budrugeac -> scurta biografie
Dr. Andrei Cucos       -> scurta biografie

    MNIR - Muzeul national de istorie a Romaniei

Institutia a aparut in 1970, ca cel dintai muzeu de arheologie si istorie din tara; dintai - nu intr-o perspectiva cronologica, ci sub aspectul reprezentativitatii. In consecinta, aici au fost aduse cele mai faimoase tezaure, in primul rand cele din metal pretios, in singurul loc public unde securitatea si vizibilitatea puteau fi asigurate in aceeasi masura. De asemenea, o multime de alte piese de mare valoare arheologica si istorica au poposit in expozitiile Muzeului National, pentru a ilustra mileniile de istorie, ori, pentru mai multa acuratete, istoria de atunci.

Spre deosebire de modelul occidental, dar in consens cu modelul tarilor vecine (dar, surpriza, si cu Japonia), muzeele din Romania au intre atributiile lor curente si cercetarea stiintifica, iar, intre muzeele de istorie si arheologie, MNIR si-a castigat pozitia la care era obligata de chiar numele sau. Muzeul sustine, cel mai adesea in colaborare cu autoritatile locale, cercetari arheologice in cel putin 10 situri, an de an, si a devenit principalul actor al arheologiei preventive, gestionand proiecte de mare anvergura - pentru exactitate, de cea mai mare anvergura, in istoria arheologiei romanesti - precum Alburnus Maior (Rosia Montana) si Programul Autostrada.

Membri

Dr. Irina Petroviciu (responsabil) -> scurta biografie
Drd. Cristina Carsote                     -> scurta biografie

    UPB - Universitatea "Politehnica" din Bucuresti

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai veche si prestigioasa scoala de ingineri din Romania. Traditiile ei sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei Scoli tehnice superioare cu predare in limba romana la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava.

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (U.P.B.) isi asuma misiunea de a pregati specialisti in diferite domenii tehnice, capabili de a utiliza cunostinte stiintifice, tehnice si cultural-umaniste valoroase, de a contribui la progresul tehnologic, economic si social-cultural al societatii romanesti si al lumii contemporane. UPB asigura realizarea unui invatamant de performanta, dezvoltat si perfectionat printr-o complexa activitate de cercetare, continuand traditia Scolii Politehnice bucurestene, conform exigentelor si cu mijloacele oferite de societatea moderna informationala.

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta o parte integranta a comunitatii academice internationale, impartasind crezul in aceleasi valori morale, educationale, stiintifice si culturale. In conditiile fenomenului de globalizare, UPB este preocupata de intarirea participarii la schimbul international de valori, iar ca urmare a prestigiului de care se bucura, actualmente exista programe de colaborare cu 74 de universitati din 27 de tari din Europa, America, Asia si Africa.

Membri

Prof. Dr. Ing. Ovidiu Grigore (responsabil) -> scurta biografie
Ing. drd. Valentin Velican -> scurta biografie
Ing. drd. Ionut Bornoiu       -> scurta biografie

    Mira Telecom

Mira Telecom, integrator in proiecte de securitate si telecomunicatii, ofera o gama completa de servicii eficiente si operative, orientate catre satisfacerea completa a nevoilor clientilor:

- Proiectare retele si sisteme
- Constructii civile
- Project management si integrare pentru sisteme complexe de securitate, IT&C si telecomunicatii
- Servicii logistice
- Cercetare si dezvoltare in domeniul tehnologiei pentru proiecte de securitate

Membri

Ing. Silviu Ciobanu (responsabil) -> scurta biografie
Ing. Oana Miu -> scurta biografie